Onze salon

Wat kan Kapsalon Marcel voor u betekenen?

In 1996 opende Kapsalon Marcel de deuren op de Vouerweg in Sittard. Sindsdien is Kapsalon Marcel haar klanten op eigen, unieke wijze van dienst. Binnen het team werkt iedereen volgens één filosofie:

Niets is belangrijker dan goed geknipt haar. Met mooi in model geknipt en goed onderhouden haar kom je zelfs zonder make-up en in spijkerbroek goed voor de dag. Een goed kapsel - goed gekozen, goed uitgewerkt - heeft een positieve uitwerking op onze zelfverzekerdheid. Andersom is 'bad hair' een constante bron van ergernis en kan het een negatieve stempel op je dagen drukken. Wát kunnen wij voor jou doen!! Wij zijn zélf gaan kijken naar de wensen van de mensen…. en hebben naar een onafhankelijk onderzoek gezocht….gevonden!! en óh…dáár zijn wij het mee eens!!

Wij werken op afspraak om ‘al het beloofde’ ook te kunnen garanderen, dus maak uw afspraak en graag: tot ziens!

Tips om de kapper van je leven te vinden. Ga voor de beste knipbeurt ever!

  • Kies je kapper bewust De tijden zijn voorbij dat je zomaar bij de buurtkapper binnenloopt. Er is enorm veel aanbod als het om kapsalons gaat. Kies daarom bewust.
  • Leer je kapper kennen Een hairstylist met een gedegen opleiding en ervaring is tegenwoordig meer dan de kapper op de hoek. Het is een ware 'hair consultant'. Hij of zij moet goed luisteren naar je wensen en zich in leven in jouw persoon. Anderzijds moet je kapper jou adviseren en goed uitleggen wat hij of zij wil gaan doen. Luister vooral goed naar wat je kapper te vertellen heeft. Op basis daarvan kun je je al een idee vormen van zijn of haar kundigheid. Een goede kapper heeft het niet alleen over je haarlengte, maar ook over beweging in je haar en de textuur van je haar. Wees niet bang om vragen te stellen als iets je niet duidelijk is.
  • Kijk door de 'blow out' heen! Staar je niet blind op een 'blow out'. Als je van de kapper vandaan komt, zit je haar meestal goed omdat het mooi geföhnd is. Maar een 'blow out' kan 'knipfoutjes' goed verbergen. Je ziet eigenlijk pas goed hoe je haar geknipt (of geverfd) is als je het zelf een keer hebt gewassen.
  • De prijs is een aanwijzing, maar zegt lang niet alles Eigenlijk is het net zoals met crèmes. Een heel goedkope crème kan kwalitatief niet goed zijn, maar een hele dure crème hoeft niet per se goed te zijn. Ook voor de kapper geldt dat een zacht prijsje meestal niet echt voor kwaliteit staat, maar het is echt niet zo dat als je veel geld neertelt je zekerheid hebt dat je goed geknipt wordt. Het eerste consult met een nieuwe hairstylist zegt je dus veel meer dan de prijs.
  • Bouw een relatie op met je kapper Bouw een relatie met je kapper op. Het knippen en onderhouden van je haar is een proces. Je maakt samen met je kapper een plan dat best een lange-termijn-plan kan zijn. De eerste keer bij een nieuwe hairstylist is wellicht om een niet zo geslaagde hair cut van de vorige kapper te corrigeren. De keer daarop heeft je nieuwe hairstylist al meer ruimte om zijn eigen werk van de vorige keer verder uit te werken. Hetzelfde geldt voor kleuren. Een goede hairstylist gooit niet klakkeloos iedere keer dezelfde kleur die in de computer staat over je haar, maar analyseert je haar, luistert naar jouw wensen en past zijn kleurtechniek daarop aan. Het is een proces in de tijd. Op die manier is je haar in beweging, altijd toegespitst op het moment, op het seizoen, de trends en hoe je je voelt.
  • Communiceer met je kapper Overleg daarom elke keer weer met je kapper. Leer elkaar kennen en elkaars woorden interpreteren. Vooral in het begin is het belangrijk dat jullie beiden duidelijk zijn. Foto's kunnen helpen om ideeën aan elkaar over te brengen. Wees dan ook niet beschroomd om foto's van kapsels of haarkleuren die je mooi vindt mee te nemen naar je kapper. Overigens is een goede communicatie met je kapper heel belangrijk maar - voor alle duidelijkheid - je kapper is niet je psycholoog. Overleg over je haar, niet over de kinderen!
  • En als het een keertje niet bevalt? En als het een keertje niet bevalt? Kijk dan niet direct uit naar een nieuwe kapper, maar leg uit wat je er niet mooi aan vindt en wat je graag anders zou zien. Nogmaals, het is een leerproces van beide kanten. Geef je hair stylist, als hij of zij je verder altijd is bevallen, de kans om fouten te herstellen en om je beter te leren kennen.

KAPSALON MARCEL: ✅